FAJTALEÍRÁS

5. oldal

Szőrzet:
Egyszerű, durva, erős világosabb aljszőrzet. A fejen és a végtagok mellső részén a szőr szorosan simuló és rövidebb. A szőrzet szerint 3 típust különböztetünk meg:
a.) Hosszúszőrű, hosszabb fedőszőrrel. A hosszú szőrzet a nyakon sörényt alkot, a hátsó végtagokon hosszabb (nadrág és zászló). A hosszú szőr a farkot minden oldalról jól borítja, így sűrű benyomást kelt.
b.) Rövidebb szőrnél - sűrű, eléggé rövid szőrzet, sörény nadrág és zászló nélkül.
c.) Egy átmeneti variáció - hosszabb szőr, sörény nélkül nadrág és lompos farok.
Hiba: Lágy, hullámos fedőszőr, aljszőrzet nélkül.

Szín:
Különböző szürkék, többnyire világos egészen a rozsdaszínig, sőt rozsda, szalmasárga, fehér, földszínű, csíkozott, de lehet foltos, pöttyözött.
Hiba: Fekete, feketefoltos, és a barnának a különböző variációi.

Fej:
Masszív, széles koponyával és hangsúlyozott pofacsontok. Széles lapos homlok, amely egy enyhe redővel feleződik. Az átmenet a fejtetőtől az arcorri részig enyhén domborodó. Az arcorri rész kisebb, mint a koponya, enyhén keskenyedő, erős, zárt száraz ajkakkal. Az orrtükör erős széles és fekete. Fehér és világos egyedeknél barna orrtükör is megengedett.
Nemkívánatos: Nem elég masszív és széles fej. Túl boltozatos, túl meredek, vagy lapos stopvonal. Rövid, vagy túl hosszú fang, laza lógó ajkak.
Hiba: Könnyed keskeny fej, elhegyesedő arcorri rész, vagy aránytalan testfelépítés, piszeorr.

Fülek:
Lógó, magasan tűzött, vagy rövidre vágott.
Nemkívánatos: Mélyen tűzött, vagy vágatlan fülek.

Szemek:
Mandulavágású. Középnagy, mélyenülő, sötét szemek.
Nemkívánatos: Világos, enyhén laza szemhéjak, vagy hályog.
Hiba: Kétszínű szem, vagy lógó szemhéj, mely a kötőhártyát is szabaddá teszi.

<-- Előző Következő -->

- készítette az incsystem - Bemutatkozás | Fajtaleírás | Galéria | Fontos információ | Linkek | Vendégkönyv | Elérhetőségek