FAJTALEÍRÁS

7. oldal

Far:
Széles, jól izmolt szinte egyenes.
Nemkívánatos: Nem eléggé izmolt, csapott far.
Hiba: Keskeny, rövid, vagy igen erősen csapott far.

Farok:
Magasan tűzött, nyugalmi állapotban a csánkig érő, gyűrűs, ill. horogszerű, kupírozott farok megengedett.

Mellső végtagok:
Szemből nézve párhuzamosak, egyenesek, a váll és a felkar kb. 100?-os szöget alkotnak. Felsőkarok egyenesek, masszívak, félhosszúak. Alsókarok egyenesek, masszívak és mérsékelten hosszúak. A bokák rövidek és masszívak, talajra merőlegesek. A mellsővégtagok hossza valamivel több, mint a marmagasság fele, magasság index: 50-54.
Nemkívánatos: Kis eltérés a vállak szögelését illetően, kissé rövidebb, vagy hosszabb felsőkarok, kissé kiálló könyökök, járás közben kissé kifelé forduló mancsok, túlfejlett bokák.
Hiba: Egyenes, vagy hegyes vállak, görbe, vagy keskeny felsőkarok, erősen kifelé forduló könyökök, nagyon gyenge bokák, járás közben erősen kifelé forduló mancsok, görbe lábak.

Hátsó végtagok:
Hátulról nézve párhuzamosak és egyenesek, oldalról nézve a térdizület kissé nyújtott, rövid alsó lábszár, erős csánkok, szélek és kissé nyújtottak. A lábközép masszív, a talajra merőleges. Álló helyzetben a hátsó végtagok nem hátratámasztottak. Egy merőleges vonalat alkot az ülőgumótól a csánkon keresztül a lábközépig.
Nemkívánatos: Nem egészen párhuzamos végtagok. Enyhe X vagy O lábak. Talajon szűk, vagy tág állás. Túl lapos, ill. túl magas hátsórész.

<-- Előző Következő -->

- készítette az incsystem - Bemutatkozás | Fajtaleírás | Galéria | Fontos információ | Linkek | Vendégkönyv | Elérhetőségek